Vaš mobitel vjerojatno krije dosta osjetljivih podataka na sebi, stoga je dobro da instalirate antivirus za android. Postoji rasprava o tome da li zaista trebate antivirusne aplikacije na vašem pametnom telefonu. Dosta ovisi o tome da li skidate razne aplikacije za koje se ne zna da li su pouzdane, no istina je da zlonamjerni softver prerasta u sve veću brigu. Srećom, antivirus aplikacije dramatično su se poboljšale kako bi zadržale korak sa novim prijetnjama pa imate puno od antivirusne zaštite za odabir.

Većina sigurnosnih aplikacija nadilazi antivirusnu zaštitu za Android i uključuje niz drugih alata od filtriranja kontakata do daljinskog zaključavanja ili brisanja. Odlučili smo vam predložiti nekoliko besplatnih antivirusa za android.

 

1.) Avast SecureMe

Savršen izbor za korsinike iOS-a, a njegovo ime objašnjava sve. Možda ste upoznati sa Avastom jer pružaju veliku zbirku antivirusnih aplikacija kako besplatne tako i profesionalne verzije za sve dostupne platforme. Besplatno je možete preuzeti za vaš iPhone sa App Store-a ili njegove službene web stranice. Avast SecureMe poznat je kao prva aplikacija na svijetu koja štiti sve iOS uređaje dok ste povezani sa WLAN ili Wi-Fi mrežom. Razlog zašto je Avast na vrhu naše preporuke je jednostavan – strašno je učinkovit i brz. I što je najvažnije, ima jako nisku potrošnju resursa što ga čini idealnim odabirom za korisnike iPhonea.

2.) Avast Mobile Security

Za korisnike Androida prva preporuka je opet antivirusni div – Avast Mobile Security. Avast je iskoristio svoje vještine kako bi stvorio aplikaciju koja nudi više od običnog skenera. Dodatne funkcije u besplatnoj verziji uključuju blokiranje poziva, firewall i čak zaštitu protiv krađe koja vam omogućuje daljinsko zaključavanje ili brisanje vašeg Android uređaja ako bude ukraden.

Ovaj antivirus se prije plaćao, ali je sada besplatan, uz neizbježne oglase osim ako ste spremni platiti mjesečnu ili godišnju premium opciju. Još jedna jako korisna vrhunska funkcija je “zaključavanje unutar aplikacije”, pri čemu će vaš uređaj zatražiti PIN prije otvaranja određenih aplikacija. To sprječava da zlonamjerni softver automatski pokreće aplikacije poput internet bankarstva.

3.) Bitdefender Antivirus Free

Bitdefender je veliki naziv u sigurnosnoj zajednici, a njegov besplatni antivirusni program iznimno je lagan. Zapravo, on ne radi u pozadini što oslobađa resurse sustava i štedi trajanje baterije.

To znači da morate zakazati skeniranje ili ga pokrenuti ručno kako bi ste bili sigurni. Treba spomenuti da će sve nove aplikacije, preuzete na vaš uređaj, biti skenirane automatski. Još jedna prednost ove aplikacije je da je spremna za pokretanje čim se instalira – nije potrebna dodatna konfiguracija.

 

4.) McAfee Mobile Security

Još jedna antivirus aplikacija za iOS. Ovaj antivirus alat drugi je poznati brand u svojoj areni. McAfee Mobile Security vas obavještava o tekućim sigurnosnim greškama i štiti vaš iPhone uređaj. Možete ga skinuti besplatno sa iTunes-a, a možete se i pretplatiti u pro verziji plaćajući nekoliko dolara ili eura da bi ste omogućili više funkcija.

 

5.) AVL

Antivirus AVL je bivši dobitnik nagrade AV-Test (ugledna neovisna antivirusna organizacija za testiranje) za najbolju zaštitu mobilnih uređaja. Nudi ne samo antivirusnu bazu podataka već i skener koji može detektirati bilo koju vrstu izvršne (.exe) datoteke koja se upućuje na vaš uređaj. Ostale korisne funkcije uključuju blokiranje poziva kako bi ste spriječili kontaktiranje zlonamjernih brojeva te zaštitu protiv krađe identiteta da bi ste spriječile štetne web stranice i da se uopće učitaju. Aplikacija je također osmišljena da bude štedljiva na resursima, što je jako korisno za trajanje vaše baterije.

 

6.) Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky je izuzetna sigurnosna aplikacija i jedan je od najboljih antivirusa za Android. Prema AV-Testu, odličan je za pronalaženje virusa sa stopom detekcije 99,9%.
Besplatna verzija omogućava ručno skeniranje, a pemium verzija podržava app locker i brojne druge funkcije. Sve premium funkcije možete isprobati potpuo besplatno na 30 dana.

 

7.) Norton Security & Antivirus

Najnovija verzija Norton antivirusnog softvera nudi impresivne Android sigurnosne značajke čak i u besplatnoj verziji. Aplikacija ima stopu detekcije od 100% i uklanja malware, spyware ili Android viruse koji mogu usporiti uređaj. Aplikacija može da aktivira alarm kako bi pronašli svoj uređaj, da daljinski zaključa uređaj kako bi spriječili krađu podataka ili da blokira neželjene pozive i SMS poruke.

Aplikacija ima dodatke kao što su app locker i password manager koji su dostupni besplatno u Play Store-u. Premium mogućnosti možete testirati u periodu od 30 dana. Sve u svemu, Norton Security je bez sumnje jedan od najpouzdanijih i najboljih antivirusa za android.

 

8.) Avira Antivirus Security

Avira Antivirus je jednako pouzdana aplikacija kao i ostali konkurenti na listi. Većina njegovih funkcija je dostupna u besplatnoj verziji i u potpunosti je opremljen dodacima. Pomoću dodatka za praćenje, aplikacija može pratiti lokaciju vašeg telefona kad god je to potrebno. Isto tako, ako ikada izgubite telefon, on može uputiti osobu koja ima vaš telefon da vas kontaktira. Sa premium verzijom, možete dobiti dodatnu zaštitu kao što je zaštita kamere, dodatna zaštita browsera itd.

 

Da li vam je ova lista najboljih antivirusa za android bila od pomoći? Podijelite svoje iskustva u komentarima.

Antivirus za mobitel
  • Informacije
  • Cijena
  • Mogućnosti
5