Apple je na službenim stranicama objavio kako su kupili švicarsku startup tvrtku FaceShift, čija je primarna djelatnost kompjuterska animacija. Vjerojatno mnogi od vas nikada nisu niti čuli da ova tvrtka postoji, a riječ je o firmi koja je radila na snimanju najnovijeg dijela iz serijala Star Warsa, prenosi Apple News Blog.

U današnje vrijeme sasvim je normalno da velike kompanije jačaju snagu preuzimanjem manjih (iz iste ili slične branše s ciljem širenja tržišta), pa nas ne treba čuditi da istu stvar radi i Apple. Upravo je Apple u posljednjih nekoliko godina pokupovao mnogo mladih tvrtki u razvoju, ali je zanimljivo da mnoge zapravo nemaju poveznice s primarnom djelatnošću američke kompanije (proizvodnja računala, laptopa, tableta, smartphonea, itd.).

Posljednja u nizu takvih je FaceShift, tvrtka bazirana u Švicarskoj, a primarna djelatnost toj firmi je kompjuterska animacija. Njihov rad najbolje ste mogli vidjeti u posljednjem nastavku serijala Star Wars, gdje su se bavili snimanjem i sinkroniziranjem izraza lica.

Na upit o navedenoj kupnji oglasio se glasnogovornik Apple-a, koji je objasnio kako kompanija uistinu kupuje manje tvrtke, ali da o planovima i razlozima kupnje ne planiraju javno razgovarati. Apple News Blog smatra kako bi se njihova tehnologija mogla koristiti u razvoju proizvoda vezanih uz igrice, no to je  sve u sferi nagađanja.

Dodajmo još kako je Apple nedavno kupio mladu tvrtku Polar Rose iz Švedske, te PrimeSense iz Izraela. Sve to dovodi nas do pitanja – imaju li te kupnje neku zajedničku poveznicu?