U servis smo zaprimili laptop koji se kratko nakon podizanja operativnog sustava Windows gasi i neko vrijeme se ne može upaliti. Također nas je stranka upozorila da je ventilator jako glasan i što laptop duže radi sve je glasniji.

Laptop smo rastavili i napravili dijagnostiku kvara te smo utvrdili da se laptop gasi zbog pregrijavanja a uzrok je neispravan ventilatora koji se vrti trećinom brzine koje bi trebao. U ovom slučaju bi bila potrebna zamjena ventilatora ali kako isti nismo imali odmah raspoloživ, na novi bi se čekalo cca. 15 dana a cijena je 500 kuna što je stranci bilo dosta skupo tako da smo se odlučili na popravak istog.

Ventilator je kompletno rastavljen, očišćen i podmazan posebnim mehaničkim uljem i laptop opet radi kao nov a ventilator gotovo da se ne čuje.

Osim popravka ventilatora očistili smo rashladni sustav od prašine i zamijenili novu termalnu pastu jer je stara bila kao tvrda kao cement i nije više imala svojstva paste.

Cijeli servis je koštao 300 kuna i samim tim je stranka dosta uštedjela a opet imao ventilator koji radi kao nov. Uz to sve servis je bio gotov isti dan.