Ako ste i vi jedan od korisnika Windows 8 operativnog sustava, danas vam je krajnji čas da ga nadogradite, jer su iz američke kompanije objavili kako će od sutra, 12. siječnja 2016. godine, prestati pružati podršku za navedenu inačicu…

Odmah na početku moramo napomenuti – Windows 8 i Windows 8.1 su dvije različite verzije operativnog sustava, te je Microsoft odlučio prestati pružati podršku samo za stariju verziju (8). Novija (8.1) verzija ima garantiranu mainstream podršku još barem dvije godine, a za tu verziju će sigurnosne nadogradnje objavljivati sve do 2023. godine.

Prema dostupnim podacima iz studenog prošle godine o kojima smo već pisali, Windows 8 koristi oko 2,96% korisnika, s tendencijom naglog pada broja korisnika (navodno je zadnjih dana broj pao ispod 1%, što i ne čudi s obzirom na okolnosti). Svi oni koji su još uvijek ostali trebali bi iz sigurnosnih razloga nadograditi svoj operativni sistem na verzije 8.1 ili 10, što im Microsoft omogućuje potpuno besplatno, sve do sredine ove godine. Jasno, uvjet je da imate legalno kupljene Windowse.

Dodajmo još za kraj kako su se iz Microsofta prije nekoliko dana pohvalili činjenicom da se Windows 10 nalazi na preko 200 milijuna računala. “Jako smo uzbuđeni što naši korisnici jako vole Windows 10. Također, primjećujemo značajno veće zadovoljstvo korisnika nego kod bilo koje prošle verzije Windowsa.” – stoji u objavi.