S razvojem tehnologija rastu i zahtjevi najnovijih verzija operativnih sistema i aplikacija, stoga je naše Mac računalo s vremena na vrijeme potrebno nadograditi kako bi isto radilo jednako brzo, ili barem približno brzo kao prvoga dana pokretanja. Pitate se što treba nadograditi i zašto baš tu komponentu? Reći ćemo vam i obrazložiti.

Nadogradnja Mac uređaja

S obzirom na to da ste se našli na ovom članku i čitate ga s velikom pažnjom, za pretpostaviti je kako ste i sami zaključili da vaš MacBook, MacBook Pro, iMac, ili neko drugo Apple računalo, radi znatno sporije nego prvih dana, te zahtjeva određene izmjene u konfiguraciji.

Zaključak je na pravom putu, uvjereni ste u to, ali vam nije jasno što se to dogodilo s vašom mašinom i zašto ponovno morate investirati u nadogradnju. Nove tehnologije, što uključuje i razvoj operativnih sistema, aplikacija, igrica, programa i ostalog, zahtjeva sve više resursa i zato trebamo nadograditi Mac uređaj.

Dvije su glavne stavke koje preporučujemo korisnicima kod potrebe za nadogradnjom. Prva je ugradnja dodatne radne memorije (RAM), a druga je ugradnja brže SSD memorije . Moguće je izmijeniti i ostale komponente, ali to je već individualna procjena za koju treba pregledati računalo, te se radi u dogovoru s našim osobljem.

Kontaktirajte nas i dogovorite nadogradnju Mac uređaja već danas!

nadogradnja memorije na Mac laptopu

Nadogradnja RAM-a na Mac računalu

Samo ime ove komponente dovoljno govori za sebe. Radna memorija, ili skraćeno RAM, je dio sustava koji obavlja neki koristan rad u našem računalu. Razvojem programa / igrica, potreba za radnom memorijom je veća, stoga je i vašem računalu potrebna nadogradnja radne memorije kako bi brže i uspješnije obavljao zadatke koje postavite pred njega.

Što je uopće RAM, što radi i zašto je toliko bitan vrlo dobro je objašnjeno u članku na Wikipediji, stoga preporučujemo da pročitate ako vas zanima više detalja. Mi ćemo, u dogovoru s vama, te zavisno od vaših potreba, dati preporuku kolika radna memorija vam je potrebna, te ugraditi istu.

Ugradnja SSD memorije na Mac računalo

Druga stavka koju bi preporučili je ugradnja SSD flash memorije umjesto klasične HDD memorije. Vaš klasični tvrdi disk s vremenom slabi i ne može izvršavati zadatke istom brzinom kao nekada, stoga ga je potrebno nadograditi, ili još bolje, zamijeniti bržom SSD flash memorijom. Koje su prednosti SSD memorije pročitajte u idućem ulomku, a mi se vraćamo našoj nadogradnji.

ugradnja SSD diska Macbook

SSD memorija je brža od klasičnog tvrdog diska, stoga je logično da je i skuplja. Ako vam treba puno memorije na računalu, a ne želite sve investirati u SSD memoriju, moguće je ugraditi kombinaciju HDD i SSD memorije u vaše Mac računalo.

Time ćete dobiti brži disk koji će pogoniti operativni sustav i programe, dok ćete svoje datoteke pohranjivati na HDD disku. To je praktički savršena kombinacija za vas. Ova kombinacija, također, iziskuje određene izmjene unutar vašeg računala.

Svaki Mac uređaj dizajniran je s jednim mjestom za navedeni disk. Logično je da s potrebom ugradnje drugog nešto moramo ukloniti, kako bi napravili mjesta. Najčešće ga ugrađujemo na mjesto optičkog pogona, jer dobijemo dovoljno prostora a isti nije neophodan, a ako se pojavi potreba za njime postoje vanjski optički diskovi koji se koriste preko USB priključka.

Prednosti SSD memorije

Prednosti SSD memorije

Puno je prednosti SSD memorije u usporedbi sa starim tvrdim diskovima, stoga smo odlučili napraviti jedan kraći ulomak posvećen toj temi. Primjerice, kod SSD-a nema mehaničkih dijelova koji stvaraju buku i toplinu. Isti su zamijenjeni mikročipovima koji su tihi i ne zagrijavaju se. Koliko ti diskovi mogu biti bučni i stvarati toplinu znaju oni koji imaju “najjače” HDD diskove, te će oni najbolje osjetiti razliku.

Osim toga, SSD memorija troši znatno manje energije, a pritom ima veću brzinu čitanja / pisanja, za što, također, koristi mikročipove, umjesto mehaničkih dijelova. SSD memorija je logičan slijed napretka HDD diskova, stoga će njegova primjena biti sve veća s vremenom.

Mnogo je razlika između HDD diskova i SSD flash memorije. Ako ne poznajete ovu materiju, nije vam uopće jasno što takvi uređaji rade, bolje je ne razmišljati previše o toj temi. Ne treba vas to mučit, jednostavno je – nove tehnlogije su bolje od starih. Upravo zato vam predlažemo da ugradite SSD memoriju, ali konačna odluka je ipak na vama.

Asos servis vrši nadogradnju Mac uređaja

Ako odlučite nadograditi svoj Mac uređaj, pružite priliku našem profesionalnom osoblju s mnogo iskustva da napravi analizu i ideju za poboljšanje rada vašeg računala. Svaka naša ponuda uključuje isključivo certificirane Apple dijelove, te pružamo garanciju na naš rad i ugrađene dijelove, sve kako bi bili sigurni da pametno investirate.

Mac nadogradnja
  • Cijena
  • Brzina usluge
  • Opcije nadogradnje
  • Dostupnost dijelova
5

Nadogradnja Macbooka

U Asos Servisu vršimo nadogradnju Macbook laptopa sa originalnim rezervnim dijelovima. Vršimo nadogradnju RAM memorije, SSD diska, kombinaciju SSD diska i klasičnog hard diska. Većina nadogradnji na Mac laptopima je gotova u roku par dana ukoliko dijelove imamo na skladištu.

Sending
User Review
5 (5 votes)