Kada netko spomene kineske mobitele, mnogi će u startu pomisliti na loše kopije popularnih brendova kao što su iPhone ili Samsung Galaxy. Naravno da postoje i takvi mobiteli, ali pojam kineskih pametnih telefona mnogo je popularniji posljednjih godina u Hrvatskoj i šire, stoga je i potreba za kvalitetnim servisom takvih uređaja sve veća.

Servis kineskih mobitela u Rijeci

Asos servis jedan je od takvih, koji uz sve svoje usluge, nudi i popravak svih modela kineskih mobitela, te uklanja sve vrste kvarova. U servisu koristimo isključivo originalne dijelove svih marki kineskih telefona, sve u cilju kvalitetnijeg popravka istog. Naše sjedište je u Rijeci gdje nas možete fizički posjetiti za vrijeme radnog vremena servisa (Pon – Pet od 09h do 18h, Sub od 09h do 13h), no u mogućnosti smo primiti vaš mobitel poštom, popraviti ga, te isti dostaviti istom metodom.

popravak kineskih mobitela

Kvaliteta kineskih mobitela

Danas postoje svjetski poznati brendovi pametnih mobitela kao što su Apple (koji proizvodi iPhone), Samsung, Nokia, HTC, Lenovo, LG, i drugi, ali postoje i mobiteli koje su proizveli i osmislili kineski inženjeri, koji zbog toga imaju takav naziv – kineski mobiteli.

U cijeloj priči naziv “kineski” trebao bi značiti loš mobitel, no danas postoje vrlo kvalitetni proizvođači mobitela u Kini koji svakako zaslužuju našu pažnju, te stoga ne čudi činjenica da su lagano osvojili jedan dio europskog i svjetskog tržišta.

Uostalom, jako puno velikih svjetskih brendova proizvodi svoje mobitele u Aziji, točnije u Kini. Dobar primjer toga je Foxconn, tvrtka sa sjedištem u Tajvanu (službeno Republika Kina), koja broji oko 1,3 milijuna zaposlenika, te koja, između ostalog, proizvodi za velike strane gigante kao što su Apple (iPhone i iPod), BlackBerry, Nokiju, Sony (Playstation 3 i 4), itd.

 

Najpoznatiji proizvođači kineskih mobitela

Kineski divovi kao što su Xiaomi, Oppo, Meizu, OnePlus, Cubot i Doogee sasvim sigurno su najveći brendovi kineskih mobitela. I kvaliteta tih mobitela ne razlikuje se toliko od najpoznatijih svjetskih marki, stoga i ne čudi da su njihovi modeli često među najpopularnijim uređajima na svijetu.

Koliko je to sve daleko doguralo najbolje svjedoči činjenica da u Kini postoje tvrtke koje proizvode kopije njihovih najvećih brendova, koje smo ranije spomenuli! To stvarno ne treba čuditi, jer ti mobiteli se u svakom pogledu mogu mjeriti s najrazvikanijim modelima na svijetu.

Zašto su kineski mobiteli sve popularniji

Jednostavan odgovor na pitanje sve veće popularnosti spomenutih brendova jest činjenica da su dosta jeftiniji od poznatijih brendova. Već smo ranije spomenuli da mnoge tvrtke proizvode svoje mobitele u Kini, a razlog tome je jeftina radna snaga. Stoga ćete za iPhone, Samsung i ostale uz cijenu proizvodnje, dobave i ostalog, plaćati i brend, kao što je često slučaj s odjećom i obućom u današnje vrijeme.

No takav problem nećete imati s kineskim mobitelom koji je manje popularan u svijetu (ali je vrlo popularan u toj državi i općenito na azijskom tržištu, što nije mala stvar kada znamo kakve tehnološke instituacije su tamo stacionirane), čija cijena je za kineske prilike vrlo visoka, ali za standard Europe je vrlo mala. Ako tražite najbolji omjer cijene i kvalitete, sigurno je dobar / bolji odabir kineski smartphone.

servis za kineske mobitele

Najčešći kvarovi kineskih mobitela

Nije teško doći do zaključka kako je zamjena stakla, odnosno LCD-a, najčešći popravak kod svih mobitela. Razlog je jednostavan – mobiteli nam često padaju, a upravo je ekran osjetljiv na dodir najosjetljiviji u takvim trenucima, te često dolazi do puknuća ili prestanka rada touchscreena. Naš tim kvalitetnih stručnjaka rado će zamijeniti vaš potrgani / pokvareni ekran novim, te vratiti punu funkcionalnost vašem uređaju.

Uslijed padova često se mogu oštetiti i neki unutarnji dijelovi uređaja, kao što su zvučnici, mikrofon, kamera i slično, a mi vam u najkraćem mogućem roku možemo zamijeniti iste novima. Bitno je znati da ako neki dio uređaja ne radi, ne mora nužno biti da je taj dio uređaja fizički pokvaren, možda je kvar na matičnoj ploči, a to sve možemo ustvrditi tek nakon fizičkog pregleda vašeg mobitela.

A ako je vaš uređaj iz nekog (ne)poznatog razloga prestao raditi, te nakon naše analize utvrdimo da popravak istog nije isplativ (ipak su kineski mobiteli jeftini, pa bi popravak mogao koštati više nego sam uređaj u nekim slučajevima), moguće je s uređaja spasiti podatke kao što su kontakt brojevi, slike, video i ostalo.

servis kineskih mobitela

Dekodiranje kineskih mobitela na sve mreže

Vrlo popularna usluga je i dekodiranje mobitela . Kineski mobiteli često su u startu otključani na sve mreže, no moguće je da ste isti kupili kod nekog domaćeg operatera na pretplatu, te je isti zaključan na druge mreže za vrijeme trajanja ugovora (nakon isteka ugovora operater je dužan otključati uređaj na sve mreže besplatno), a vi ga želite koristiti kod konkurencije. Nije problem, mi ćemo rado dekodirati vaš kineski mobitel.

Ostale usluge Asos servisa za kineske mobitele

Dodajmo još kako Asos servis također nudi usluge zamjena maski, kućišta, svih unutarnjih dijelova, dijagnosticiranje kvara, popravak matične ploče, nadogradnja softwarea (kineski mobiteli koriste Android sustave, koji nije jednostavno nadograđivati, pa ako želite imati najnovije verzije operativnog sustava za što bolji rad uređaja, mi ćemo rado to napraviti za vas u najkraćem mogućem roku), i mnoge druge.

zamjena ekrana na kineskim mobitelima

Kontaktirajte nas s povjerenjem

Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za popravak vašeg kineskog telefona, ne ustručavajte se kontaktirati nas, pokušat ćemo vam pomoći i odgovoriti na svaki vaš upit. Svoje upite možete slati putem kontakt forme (najbolji odabir), live podrške na stranici (ako je trenutno prisutna tehnička podrška), te na Facebooku (gdje vas pozivamo da na pratite).

servis kineskih mobitela, popravak kineskih mobitel
  • Brzina popravka
  • Cijena popravka
  • Usluga
5

Servis kineskih mobitela

U Asos Servisu popravljamo sve vrste kvarova na kineskim mobitelima kao što su zamjena ekrana, zamjena flat kablova, zamjena stakla osjetljivog na dodir, konektora punjenja. Kako je jako puno kineskih mobitela na tržištu nemamo sve dijelove odmah raspoložive pa se nekad treba čekati i duže vrijeme na dostavu.

Sending
User Review
4.44 (18 votes)