POPRAVAK MATIČNE PLOČE NA TOSHIBA LAPTOPU

U servis smo zaprimili laptopa sa slijedećim simptomom kvara:

lampice svijetle ali je ekran crn. Također laptop ne daje sliku kad se spoji na vanjski monitor

Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je problem sa ATI grafičkim čipom integriranim na matičnoj ploči.

Uslijed pregrijavanja laptopa dolazi do pucanja kontakta između čipa i matične ploče te čip tako gubi funkciju i laptop neželi raditi.

U večini slučajeva čip preživi takvo grijanje pa je laptop moguće ponovno osposobiti zamjenom kuglica ( kontakta ) što se inaće stručno naziva Reball a to spada pod kategoriju popravak matične ploče i smatra se jednom od pouzdanih metoda popravaka i ako najbolja opcija ali i najskuplja je zamjena novog čipa na koju dajemo čak i jamstvo od 12 mjeseci.

Popravak matične ploče na Toshiba laptopu

Popravak matične ploče na Toshiba laptopu

Nakon obavljenog reball-a laptop opet radi kao nov a cijena ovakvog popravka iznosi 600 kuna za sve modele laptopa osim za Apple Mac računala na kojim neradimo reball nego samo zamjenu novog čipa.

Naravno morate biti svjesni da reball nemože uvijek uspjeti tj. ako je čip pregorio nepomaže niti jedna metoda popravka osim zamjene novog čipa.

Na slikama niže se može vidjeti postupak rastavljana laptopa te izgled čipa prije reball-a i poslije.

U svakom slučaju prije bilo kakve opcije popravka obavezno morate donijeti vaše prijenosno računalo u naš servis kako bi mogli napraviti dijagnostiku kvara i ponuditi vam cijenu popravka pa vas molimo da ne očekujete od nas da ćemo vam preko telefona moći dati informaciju o cijeni popravka vašeg laptopa. Obavezno pitajte u servisu u kojem predajete laptop koja metoda popravka će se koristiti jer nažalost danas većina servisa radi reflow čipova što je daleko najgora i najkratkotrajnija metoda popravka.

Kad popraviti laptop u našem servisu budite sigurni u najkvalitetniju opciju popravka jer koristimo jako skupe uređaje za popravke kao što je npr. naš BGA Rework Station.

popravak matične ploče na Toshiba laptopu, zamjena grafičkog čipa na laptopu
  • Cijena popravka
  • Brzina popravka
5

Popravak matične ploče na Toshiba laptopu

Popravljamo sve vrste kvarova na matičnim pločama Toshiba laptopa ali i drugih modela. Za svaki popravak izdajemo račun i jamstvo.

Sending
User Review
5 (3 votes)