Prijenosna računala (notebook, netbook, laptop) su nam omogućili da sve informacije imamo uvijek sa sobom i da poslove možemo obavljati u svakom trenutku i na bilo kom mjestu. No kako se radi o visokointegriranim uređajima vrlo malih dimenzija, sa specifičnim komponentama, servisiranje, instaliranje ili dogradnja istih predstavlja izuzetno zahtjevnu zadaću, specifičnu servisnu opremu, znanja i tehnologiju. Tim više što se radi o skupim uređajima. Ukoliko imate bilo kakvih problema sa prijenosnim računalima opremili smo specijalizirani mikroelektronički servis za najzahtjevnije popravke ( matičnih ploča i grafičkih kartica ), dogradnje, prilagodbe i podešavanja svih vrsta prijenosnih računala.

Kod kvara na matičnoj ploči prijenosnika, zbog njene cijene, korisnici su često bili prisiljeni kupovati novo računalo.
Upravo iz tog razloga, ponosni smo na našu uslugu popravak matične ploče izmjenom lemnih kuglica BGA na matičnim pločama odnsono GPU chipsetima (BGA reballing).
U našem servisu možemo se pohvaliti sa uspjehom popravaka i reparacija od oko 90%. Mislimo da je to dovoljan podatak da se isplati tako nešto obaviti u profesionalnom servisu za cijenu od nekoliko stotina kuna.

Naš servis laptopa vrši sve vrste popravaka kao što su zamjena ekrana, zamjena tipkovnice, zamjena gornjeg i donjeg kučišta, zamjena šarki ( pante ), zamjena hard diska, RAM memorije te nadogradnju svih komponenti.

RAČUNALO JE GOTOVO U ROKU OD 24-48 SATI OVISNO O VRSTI KVARA.

 

 servis laptopa Rijeka

 

ZAMJENA EKRANA NA LAPTOPU

Jedan od čestih kvarova na prijenosnim računalima je puknuće ekrana ili pregaranje elektronike. U tom slučaju je potrebna zamjena ekrana, a naš servis laptopa će vam to napraviti isti dan ukoliko isti imamo na stanju. Uvijek mijenjamo nove ekrane na koje dajemo jamstvo od 12 mjeseci a ako novi nisu dostupni vam nudimo zamjenu rabljenog po povoljnijoj cijeni. Uvijek se trudimo imati sve ekrane odmah raspoložive kao što su 15.6 LED ekran, 15.6 LED Slim, 17.3 LED i starije ekrane 15.4 LCD CCFL.

zamjena ekrana na laptopu

Zamjena ekrana na laptopu

ZAMJENA TIPKOVNICE LAPTOPA

Jedan od čestih pojava kvara na laptopu je neispravna tipkovnica. Kvar na tipkovnici se najčešće desi zalijevanjem tipkovnice tekućinom ali je poznato da tipkovnica iznenada sama od sebe zna prestati raditi te je u tom slučaju potrebna zamjena u našem laptop servisu novom original tipkovnicom ili zamjenskom. Ukoliko nemamo novih tipkovnica ili iste nisu dobavljive će mo vam ponuditi rabljenu po vrlo pristupačnoj cijeni. Zamjena tipkovnice se obavlja isti dan tako da možete dogovoriti termin sa našim servisom, donijeti vaše prijenosno računalo, te ga preuzeti za par sati sa novom tipkovnicom. Jamstvo na nove tipkovnice je 12 mjeseci a na rabljene 3 mjeseca.

zamjena tipkovnice na laptopu

Zamjena tipkovnice na laptopu

ZAMJENA HARD DISKA

Ukoliko vaše prijenosno računalo radi jako usporeno ili mu treba jako dugo da podigne operativni sustav ( Windowa, OSx, Linux ) moguć je kvar na hard disku. Zamjenu hard diska na laptopu ili Mac računalu vršimo isti dan a ukoliko je potrebno ćemo instalirati i operativni sustav. Ukoliko želite dodatno ubrzati vaš laptop možemo vam umjesto klasičnog mehaničkog hard diska ugraditi SSD disk najnovije generacije. Jamstvo na većinu novih diskova je 24 mjeseca.

Zamjena hard diska

Zamjena hard diska

POPRAVAK ILI ZAMJENA KUĆIŠTA LAPTOPA

Jedan od čestih kvarova na laptopima je puknuće donje ili gornje strane kućišta. Nažalost neki laptopi tvornički imaju jako loše spojeve gornje strane kućišta u kojoj se nalazi ekran sa donjom stranom, te nakon nekog vremena dolazi do puknuća u kućištu. Također prilikom pada laptopa na pod je vrlo moguće oštećenje kućišta. U našem servisu vršimo zamjenu novih original kućišta a ukoliko stranka zahtjeva povoljniji popravak često je moguće i ljepljenje specijalnim ljepilom. Jamstvo na nova kućišta iznosi 6 mjeseci a servis je gotov u roku 2 dana ukoliko su dijelovi dostupni na skladištu.

Zamjena kućišta na laptopu

Zamjena kućišta na laptopu

ZAMJENA ( DCIN ) KONEKTORA PUNJENJA NA LAPTOPU

Korištenjem zamjenskih loših punjača ili prejakim pritiskom na konektor punjenja dolazi do puknuća čime prestaje punjenje i sami rad laptopa pa je potrebna zamjena konektora. Puno servisa samo prelemi ili zakrpa konektor ali to nažalost nije dugotrajno i takve opcije popravka treba izbjegavati. Mi mijenjamo isključivo nove original konektore punjenja i dajemo jamstvo od 6 mjeseci. Većinu konektora imamo raspoložive odmah pa se zamjena može obaviti isti dan a ako neki nemamo raspoloživ naručujemo ga od naših dobavljača iz EU pa je dostava u većini slučajeva u roku od 5 radnih dana. Prije donošenja laptop na servis možete nas kontaktirati kako bih provjerili dali je konektor odmah raspoloživ. Cijena zamjene konektora je cca. od 300 – 350 kuna za većinu modela laptopa a samo za rijetke modele nešto skuplje.

Zamjena DCIN konektora punjenja na laptopu

Zamjena DCIN konektora

INSTALACIJA SSD DISKA NA LAPTOPU

Ukoliko želite osjetno ubrzati rad vašeg laptopa i poboljšati performanse preporuka je instalacija SSD diska. Kod većine modela laptopa je moguće da zadržite vaš stari hard disk a da se dodatno ugradi SSD disk. U takvim slučajevima se na SSD disk instalira operativni sustav i programi koji se često koriste a na stari HDD pohranite sve vaše datoteke. Takvom nadogradnjom će te primijetiti puno brži rad laptopa i početno podizanje operativnog sustava. Kako su SSD diskovi sve većeg kapaciteta i sve povoljniji svakako se preporuča nadogradnja.  Instalacija SSD diska se u našem servisu obavlja isti dan a možemo za vas ukoliko je potrebno instalirati i operativni sustav te sve potrebne programe za rad. SSD disk vam mi možemo naručiti po vrlo pristupačnim cijenama a možete i vi donijeti svoj a mi ćemo za vas obaviti instalaciju i podešavanje za optimalan rad. Nadogradnju SSD diska vršimo na svim laptopima, Macbook i iMac računalima.

Instalacija SSD diska na laptopu

Instalacija SSD diska na laptopu

 • čišćenje, popravak i revitalizacija, uklanjanje prašine i zamjena termalne paste
 • reparacija,popravak i zamjena matične ploče, grafičke kartice na BGA novou (reballing,reflow)
 • reparacija nesipravnih grafika i grafičkih memorija (VRAM)
 • zamjena konektora napajanja i kontrolera
 • podešavanje i instalacija specifičnih postavki
 • popravak “usporenih”, “mrtvih”, “polijanih” notebooka
 • originalni i zamjenski ispravljači za sve prijenosnike
 • baterije za sve tipove prijenosnika
 • LCD ekrani (danas je to isplativ popravak ukoliko je računalo novije generacije)
 • zamjena modula pozadinskog osvjetljenja ekrana
 • zamjena potrganih i neispravnih tipkovnica
 • popravak svih tipova konektora
 • zamjena ventilatora i hladnjaka
 • zamjena kućišta i “panti”
 • popravak ili zamjena matičnih ploča
 • veliki izbor rezervnih dijelova, a ono što nemamo nabaljvamo u najkraćem roku

 

Rješavanje kvarova:

nema slike,nema napajanja-struje,plavi ekrani,gašenje računala,restartanje računala,neispravni konektori i USB portovi,artefakti na ekranu,linije i razlivene boje po ekranu… itd…

RAČUNALO JE GOTOVO U ROKU OD 24-48 SATI OVISNO O VRSTI KVARA.

servis laptopa, popravak laptopa, servis prijenosnih računala, zamjena ekrana na laptopu, popravak matične ploče
 • Cijena servisa
 • Brzina popravka
 • Ljubaznost osoblja
 • Stručnost
5

Servis laptopa u Rijeci

U Asos Servisu popravljamo sve vrste kvarova na prijenosnim računalima kao što su zamjena ekrana, zamjena tipkovnice, zamjena zvučnika, nadogradnja memorije i SSD diska te popravak matičnih ploča svih vrsta kvarova. Za svaki popravak izdajemo račun i jamstvo a ugrađujemo uvijek original dijelove a ukoliko nisu dostupni vam nudimo zamjenski po povoljnijoj cijeni.

Sending
User Review
4.7 (73 votes)