Čišćenje laptopa od prašine

 

Laptop vam se pregrijava i gasi sam od sebe. Spriječite veće kvarove čišćenjem ventilatora i čišćenjem prašine u laptopu.

 

Sigurno ste primjetili da vam se laptop jako grije u predjelu tastature, da bude vruć i da se osjeća miris plastike, gasi se poslije par minuta rada, ili kada pokrenete nešto zahtjevno. Kod vašeg laptopa dolazi do pregrijavanja vitalnih čipova jer su začepljeni otvori za ventilaciju i izbacivanje vrućeg zraka. U tom slučaju mora se napraviti čišćenje ventilatora( coolera ), na vašem laptopu, čišćenje laptopa. To Vam dođe kao redovan servis, uz koji ćemo pregledati operativni sistem, skenirati hard disk i memoriju, očistiti i optimizirati windows.

laptop pun prašine

laptop pun prašine

Ventilator na laptopu ima ulogu da sav vrući zrak pokupi i da svojim radom izbacuje napolje kroz rešetkast otvor. Vremenom se taj otvor začepi i prekrije ga prašina, tada vrući zrak ne može da izađe i ostaje u kućištu laptopa. Osjetit će te i čuti će te da ventilator brže radi i da zuji. To on pokušava da svojim ubrzanim radom ohladi matičnu ploču, ali je to bez uspjeha.

čišćenje laptopa

začepljen ventilacijski otvor

Temperaturu na laptopu možete provijeriti sa jednostavnim programom Core Temp, ako temperatura prelazi 60 stupnjeva, to je kritično. Već tada matična ploča i svi čipovi integrirani na njoj trpe i vrlo lako mogu da otkažu. Vi tada riskirate i visoke cijene popravka matične ploče. Primijetiti će te i da se laptop gasi sam od sebe, posebno ako se uključe neki zahtjevni programi, igrica, film. To znači da se laptop više ne koristi i da mora pod hitno donijeti na servis kako bi se očistio od prašine i zamijenila termalna pasta.

Program Core Temp

Program Core Temp

Shvatite ovo i kao savjet i kao upozorenje. Jer odlaganjem čišćenja riskirate veliki kvar laptopa. Posebno što hard disk isto tako nije otporan na toplinu u laptopu, i može lako da se pokvari. Ali tada on više neće moći da se popravi, i izgubit će te sve važne podatke, slike, muziku, dokumente.

ASOS SERVIS vam nudi jednostavno riješenje i čišćenje laptopa od prašine, podmazivanje ventilatora, mazanje čipova termalnom pastom radi bolje provodljivost toplote, čišćenje cijelog kućišta laptopa.

Na svaki vitalni čip, čipset ili grafički čip ASOS SERVIS postavlja kvalitetnu silikonsku gumu, zbog bolje provodljivosti toplote sa čipa na hladnjak. U praksi se dokazalo da je uvijek bolja guma od same paste, koja se vremenom osuši i postane tvrda i neupotrebljiva.

Silikonska guma

Silikonska guma

Također koristimo i kvalitetnu termalnu pastu, koja se obično postavlja na procesor, zbog malog razmaka njega i hladnjaka.

Artic Cooling termalna pasta

Artic Cooling termalna pasta

Za samo 200 kuna napravite redovno čišćenje laptopa, jedan put godišnje. Pored čišćenja laptopa od prašine naš servis će vam pregledati operativni sustav, skenirati od virusa, izbrisati nepotrebno “smeće” koje opterećuje normalan rad OS-a, optimizirati operativni sustav, optimizirati BIOS, testirati hard disk. I zaista ćete vidjeti kako vam poslije toga laptop radi kao nov, i nećete moći da vjerujete.

čišćenje laptopa, zamjena termalne paste, čišćenje od prašine
  • Cijena čišćenje
  • Brzina servisa
5

Čišćenje laptopa i zamjena termalne paste

Čišćenje laptopa ili računala je gotovo isti dan a uz čišćenje također mijenjamo i termalnu pastu.

Sending
User Review
3.58 (26 votes)