ASOS SERVIS je jedan od rijetkih servisa koji Vam može može ponuditi uslugu popravka laptopa na nivou komponenti matične ploče. Oslonite se na naše znanje, iskustvo, brzinu i profesionalnu opremu koju koristimo.

Popravljamo sve modele laptopa Toshiba, Acer, Asus, Dell, Fujitsu – Siemens, Gigabyte, HP, IBM, LG, Lenovo, MSI, Samsung …

Popravak skupe matične ili grafičke kartice ploče se isplati jer osigurava veliku uštedu – nije potrebno mijenjati skupe dijelove (npr. ploču) ili kupovati novi laptop.

U našem servisu možemo se pohvaliti sa uspjehom popravaka i reparacija matičnih ploča od oko 90%. Mislimo da je to dovoljan podatak da se isplati tako nešto obaviti u profesionalnom servisu za cijenu od nekoliko stotina kuna.

 

OPCIJE POPRAVKE i CIJENE USLUGE

1. Dijagnostika kvara i popravak. Ukoliko popravak nije moguč a odustanete od nabavke i zamijene rezervnog dijela – naplačujemo dijagnostiku kvara.

2. Nabavku novih dijelova čiju dostupnost i cijenu možemo provijeriti nakon dijagnostike kvara i procijene isplativosti popravka.

3. Jamstvo na ovu našu uslugu je 6 mjeseci. Jamstvo vrijedi isključivo ukoliko se kvar dogodi na istom dijelu koji je zamijenjen. Ukoliko je u pitanju nestručno rukovanje laptopom ili se desi kvar uzrokovan jačim strujnim udarom ( npr. usred nevremena ) jamstvo nevrijedi.

 

Popravak matične ploče obavljamo u najkračem mogućem roku uzevši u obzir dostupnost rezervnih dijelova na koje se nekad treba čekati i do 10 radnih dana jer se naručuju iz inozemstva.

 

Nudimo suradnju IT servisima za ovu vrstu popravka laptopa, PC-a i LCD monitora.

popravak matičnih ploča

popravak matičnih ploča

 

Popravak grafičkog čipa laptopa

 

grafička kartica laptopa

grafička kartica laptopa

Uz monitor i flat kabal, grafička kartica je najvažnija komponenta koja određuje sliku na ekranu vašeg laptopa. Od grafičke kartice zavisi da li ćete imati sliku poslije paljenja laptopa na ekranu, ili to možete da vidite ako spojite laptop na eksterni desktop monitor. Grafičke kartice su jako osjetljive na prašinu i prljavštinu u sistemu za hlađenje laptopa što lako može dovesti do njihovog pregrijavanja i prouzrokovati njihov kvar.
Najčešći uzrok kvara na grafičkoj kartici predstavlja loše hlađenje, nagomilana prašina, kvar ventilatora. Kod jeftinih modela laptopa grafičke kartice i nemaju hladnjake na sebi, pa su konstantno izloženi visokim temperaturama. Često se dešava da klijent ostavi ispravan laptop ugašen preko noći sa utaknutim naponskim kablom u njemu. Ujutro laptop neće da se upali. Što je vjerovatno uzrok naponskih šokova preko noći. U tom slučaju, ako nemate slike na ekranu naš servis laptopoa mjenja grafičke čipove svih brendova laptopa. Poslije testiranja, dobijete i jamstvo na naš rad.

ati i nvidia grafička kartica laptopa

ati i nvidia grafička kartica laptopa

Zamjena DC konektora laptopa

DC konektor na laptopu

DC konektor na laptopu


Uzrok: 
Stalna pomjeranja laptopa, terenski rad
Primječeno: Laptop gubi struju čim se pomjeri kabal
Dijagnostika: Pokidan DC konektor na ploči laptopa
Rješenje: Isključivo zamjena novog konektora
Cijena popravka : 300 – 500 kuna
Jamstvo:6 meseci

Napajanje vašeg laptopa strujom vrši se preko DC adaptera – ispravljača koji daje napon na ulazu laptopa. Kvar na konektoru uzrokovan je stalnim pomjeranjem kabla za napajanje laptopa, čime se ulaz u laptop odvoji od matične ploče ili se na drugi način polomi. Ukoliko dođe do kvara na DC konektoru, vaš laptop neće imati dovod struje koja je neophodna za njegov rad. U našem servisu laptopa isključivo mijenjamo nove konektora. Poslije toga Vaš laptop će imati napajanje i može da se koristi.

 

popravak matične ploče, servis, popravak grafičke kartice, reballing
  • Cijena popravka
  • Uspješnost popravka
  • Brzina
5

Popravak matične ploče

U Asos Servisu popravljamo sve vrste kvarova na matičnim pločama. Također smo u stanju popraviti matične ploče laptopa zalivene tekućinom. Preferiramo uvijek zamjenu novih čipova ( grafički, čipset ) ali ukoliko vam je to pre skupo možemo napraviti i reball uz 3 mjeseca jamstva.

Sending
User Review
3.69 (13 votes)