Kupovina mobitela na pretplatu se u jednom trenutku činila kao odlična mogućnost da dobijete dobar mobitel, a pri tome uštedite novac. Vaš ugovor je istekao, pa sada želite da zadržite isti mobitel, ali da se prebacite i na drugu mrežu. Nažalost, vaš mobitel je najvjerojatnije zaključan na sve ostale mreže i treba dekodiranje. Sigurno se pitate kako dekodirati mobitel i zašto je to potrebno?

Dekodiranje mobitela

Zašto se mobiteli trebaju dekodirati

Mobilni operater kada vam proda nov mobitel on očekuje da vi ostanete na njegovoj mreži i koristite njegove usluge. Ovako se velike mobilne kompanije osiguravaju da će u nekom periodu, najčešće su to dvije godine, korisnici zadržati na njihovoj mreži, ali i u konačnici navići na korištenje njihovih usluga. Poslije ovog perioda, operateri vam nude produžavanje ugovora, međutim, ako ste shvatili da ste bacili previše novca na dotičnu kompaniju, a da ste za te novce mogli dobiti višestruko više kod drugog mobilnog operatera, vaša odluka da se prebacite na drugu mrežu je u najmanju ruku logična.

Srećom, dekodiranje mobitela je danas potpuno jednostavno i moguće, budući da je udruga svjetskih mobilnih operatera još od pojave dekodiranja potpisala ugovor kojim se dozvoljava da se mobiteli otključaju i za korištenje SIM kartica drugih mreža. Ovo je naravno i logično, kada vaš ugovor s operaterom prestane važiti, mobitel je apsolutno u vašem vlasništvu i trebali biste imati pravo raditi s njim što želite i birati svog operatera, za kojeg smatrate da vam nudi bolje usluge. Naravno, dekodiranje mobitela je postupak i dolazi s određenom cijenom.

Dekodiranje mobitela cijena

Cijena dekodiranja mobilnog uređaja zavisi od mnogo faktora, prvo o kom se uređaju radi, zatim s koje mreže dolazi i ono najvažnije iz koje države je ta mreža. Ako se nalazite u Hrvatskoj puno vam je povoljnije dekodirati uređaj koji dolazi iz vaše zemlje, nego uređaj koji dolazi primjerice iz Kanade. Zašto je to tako? Najprostije rečeno, pomenutim dogovorom mobilnih operatera dogovorena je takva raspodjela i na to ne možete utjecati.

Osim ovih fiksnih troškova postoje i troškovi servisa u koji nosite mobilni uređaj. Naravno, ne želite mobitel odnijeti u loš servis, koji će vam pri tome naplatiti previše i možda čak uraditi štetu vašem mobitelu. Ako dekodiranje mobitela radite u dobrom i pouzdanom servisu koji će vam uslugu odraditi brzo i efikasno, te koji će vam fer naplatiti, dekodiranje mobitela bi vas trebalo izaći od 50 do 200 kuna kod nas u servisu. Sada, da li vam se dekodiranje mobitela isplati, ako imate 5 godina star uređaj, s početka ere pametnih uređaja, ne znamo. Ipak, s druge strane ako imate najnoviji Galaxy S9+, onda vam se jednostavno isplati platiti cijenu dekodiranja, bilo da poslije toga želite zadržati ili prodati pomenuti uređaj.

Za kraj vam samo možemo reći da je dekodiranje mobitela sasvim normalna stvar u svijetu, ali i kod nas, još od kada se pojavilo, pa nema potrebe da brinete o mogućim posljedicama. Ako je vaš uređaj uredno isplaćen i ako nije pod ugovorom nekog mobilnog operatera uz malu svotu ulaganja možete ga dekodirati i prebaciti na mrežu koja vam nudi bolje i povoljnije uvjete.

Ukoliko želite znati točnu cijenu otključavanja vašeg mobitela molimo da nam pošaljete upit.

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Vaš telefon (obavezno)

Predmet

Vaša poruka

  • Cijena
  • Brzina
  • Usluga
5

Otključavanje mobitela

U mogućnosti smo otključati mobitele svih proizvođača na tržištu. Obratite nam se sa povjerenjem.

Sending
User Review
4 (2 votes)