Prije nego krenemo u obrazloženje problematike same zamjene ekrana na pametnim telefonima, treba upozoriti kako zamjena ekrana i zamjena stakla na mobitelima nije ista stvar. Štoviše, jako je velika razlika s obzirom na činjenicu da je zamjena stakla puno jednostavnija, a pritom i jeftinija.

Do kvara na ekranu ili staklu osjetljivom na dodir može doći iz više razloga, primarno je to od pada uređaja, zatim nagnječenja, pa sve do polijevanja istog bilo kakvom tekućinom. Neovisno o vrsti kvara ili načinu na koji je do istog došlo, zamjenu bi trebao vršiti ovlašteni serviser.

Zamjena touchscreena na mobitelima

Kada ekran radi ispravno, ali touchscreen (ekran osjetljiv na dodir) ne funkcionira u potpunosti ili djelomično, tada mijenjamo staklo na mobitelu. Sami zahvat je prilično brz i često isti završimo istog dana kada nam neispravan uređaj bude dostavljen u servis. Cijena takvog zahvata ovisi o nekoliko parametara, primarno o marki i modelu uređaja. Više o spomenutoj usluzi imate na našem drugom članku, stoga preporučujemo da ga pročitate, te se okrećemo našem glavnom problemu.

zamjena touchscreena na mobitelu

Zamjena ekrana na smartphoneu

Mnogo veći problem nastaje kada je prilikom pada / zalijevanja / općenito oštećenja i sam ekran oštećen, te je isti potrebno zamijeniti. Za takav zahvat potrebno je znanje, iskustvo i kvalitetan alat, a Asos servis u Rijeci ima sve tri komponente, te je samim time savršen izbor za navedenu uslugu.

Ako ekran pokuša zamijeniti nestručna osoba, postoji mogućnost da ekran neće u potpunosti ispravno funkcionirati, ali i da će prilikom zamjene napraviti mnogo više štete nego koristi – ako pritom ošteti neki drugi dio uređaja, primarno mislimo na matičnu ploču uređaja.

Jasno nam je da postoji mogućnost da vam za neki jeftiniji smartphone nije isplativo ići na servis za navedenu uslugu, ali ako iti malo cijenite svoj uređaj, te stoga ne želite riskirati mnogo veće probleme i troškove popravka, odlučit ćete ispravno i kontaktirati stručno osoblje servisa.

Samostalna zamjena ekrana na mobitelu

Isto tako vrlo dobro znamo da mnogi od vas vole popravljati svoje stvari samostalno, što je vrlo pohvalno u jednu ruku. No jednostavno, kod nekih stvari to nije najbolja odluka. Kao što nećete sami popravljati automobil ako niste automehaničar, tako ne bi trebali raditi komplicirane zahvate na svojem mobitelu.

Već je jasno napisano kako je za kvalitetnu zamjenu ekrana potrebno tri stvari. Znanje ili kako rastaviti mobitel i zamijeniti ekran na mobitelu može se naći i pročitati na internetu. Ali, s druge strane, iskustvo i profesionalan alat nećete moći skinuti s interneta. Imate jedan od tri, što ste odlučili?

Naravno, odluka je u konačnici samo vaša, mi vas samo možemo upozoriti na moguće posljedice takvog postupka kao što su kvar na matičnoj ploči ili oštećenje nekog drugog hardwarea vašeg mobitela, uključujući i memoriju samog telefona. Na kraju bi vas servis takvog uređaja mogao koštati puno više.

Uostalom, ako ste svoj uređaj platili nekoliko tisuća kuna ili više, te sada zbog uštede nekoliko stotina kuna želite riskirati veću štetu, to je isključivo vaša procjena.

zamjena ekrana na mobitelu

Zamjena ekrana na mobitelu – Rijeka

Asos servis u Rijeci nudi profesionalnu uslugu zamjene ekrana na vašim pametnim telefonima, te je u većini slučajeva cijeli zahvat završen istog dana od dostave pokvarenog uređaja. Cijena ovakvog zahvata ovisi o modelu uređaja, stoga nas za točan iznos možete kontaktirati na broj telefona 097 7457 45 ili putem naše kontakt forme.

Prihvaćamo sve modele mobitela, te ugrađujemo original dijelove istih. Nije bitno imate li Samsung, LG, Nokiju, HTC, Lenovo ili bilo koju drugu marku, uključujući i sve kineske mobitele kao što su Xiaomi, Cubot, Oppo i drugi, naš servis osigurat će vam zamjenu ekrana u najkraćem mogućem roku.

Posebnu pažnju skrećemo na naš brzi Apple servis koji će vam omogućiti zamjenu ekrana na svim modelima iPhone uređaja u najbržem roku s original Apple dijelovima.

zamjena ekrana na mobitelu
  • Brzina usluge
  • Cijena usluge
5

Zamjena ekrana na mobitelu

U Asos Servisu vršimo zamjenu original ekrana na svim modelima mobitela kao što su Samsung, Apple, LG, HTC, Microsoft, Nokia, Sony, Alcatel…..Također vršimo i zamjenu ekrana na svim mobitelima kineskih brandova Xiaomi, Lenovo, Oukitel, Meizu, THL, Huawei i ostali.

Sending
User Review
4.19 (16 votes)