Već postoje neka rješenja za problem nepraktične tipkovnice na pametnim telefonima s velikim zaslonom, gdje je nužno koristiti obje ruke. Najnovija nadogradnja na kojoj radi Microsoft trebao bi biti najbolje rješenje, te dostupna i za iOS uređaje…

Testirajte novi Mimicker Alarm za sigurno buđenje

Microsoft zadnjih mjeseci puno radi na novim aplikacijama za “pametnije” mobitele, pa su tako prije nekoliko dana predstavili budilicu Mimicker Alarm za Androide. Radi se o vrlo zanimljivoj aplikaciji koja također koristi Project Oxford API, na koju su u kompaniji vrlo ponosni, a radi se o pametnoj tehnologiji koja prepoznaje izraze lica, procjenjuje vašu starost na temelju slika i slično.

Ovaj alarm trebao bi vas razbuditi svojim zanimljivim zadacima koje će vam dati, a koji baš neće najbolje sjesti spavalicama. Pa ćete tako morati slikati svoje iznenađeno lice, predmet određene boje, pročitati tekst koji vam aplikacija napiše i slično, inače alarm neće prestati zvoniti. Aplikacija će vam svaki dan pripremiti novu zadaću, a možete sami birati kakav tip zadataka želite.

Zakrivljena tipkovnica za lagano tipkanje jednom rukom

ioswordflow-22

Dok testirate mogućnosti ove zanimljive aplikacije, Microsoft već radi na novima. Točnije, rade na ugradnji svoje WordFlow tipkovnice na iOS platformu, na zadovoljstvo svih iPhone korisnika. The Verge donosi informacije i o nadogradnji navedene tipkovnice, koja bi trebala doskočiti problemu nepraktičnosti klasičnih tipkovnica na velikim ekranima.

Što je ekran veći, to jest širi, teže je tipkati s jednom rukom, stoga već sada postoje tipkovnice na tržištu koje će se smanjiti po potrebi, povući se u kut koji želite i slično. Originalno i do sada najbolje rješenje o kojem piše spomenuti portal je zakrivljena tipkovnica, koja će omogućiti lagano tipkanje jednom rukom.

Na njoj trenutno radi Microsoftova Garaža (dio kompanije koji se bavi eksperimentalnim projektima, kao što su nove aplikacije za mobitele), te bi trebao postati dostupan i za iOS uređaje jer je sve već došlo u fazu testiranja, ako je vjerovati izvoru portala (koji, s obzirom na priloženu sliku, djeluje kao pouzdan).

Microsoft radi aplikacije za tuđe, popularne operativne sustave

Lumia 520 Windows Phone

Ako ste pažljivo čitali prvi dio teksta, mogli ste primijetiti kako je novi alarm iz laboratorija američkog diva dostupan (samo) za Android uređaje, a zanimljivo je da isti nije dostupan za uređaje bazirane na Windows Phone operativnom sustavu, čiji je autor upravo Microsoft.

Jasno da je to izazvalo opće negodovanje među korisnicima njihovog operativnog sistema, jer nije im jasna poruka koju im kompanija šalje. Dovoljno je pogledati među komentare priloženog videa i biti će vam sve jasno.

“Nije li to već druga aplikacija koju je Garaža objavila ovaj tjedan za Androide? Što kažete na to da napravite dio kompanije sličan Garaži koji će objaviti barem jednu dobru aplikaciju tjedno, dostupnu za Windows Phone uređaje?” – komentar je najviše odobravanja drugih korisnika.

Iako na prvu ovakva politika Microsofta zvuči ludo, jer to je kao da kompanije stvara nove programe za Linux OS, a koji ne možete instalirati na svom kompjuteru jer koristite Microsoftov Windows operativni sistem, takva usporedba ipak nije ispravna.

Jer dok je Windows najzastupljeniji OS među računalima, te se nalazi na 9 od 10 kompjutera, pametnih telefona s Windows Phone OS-om ima oko 2,6% u svijetu, dok Android koristi preko 80% uređaja (iOS je na oko 14%). Računica je vrlo jasna.