ZAMJENA GRAFIČKOG ČIPA NA APPLE MAC RAČUNALU

U servis smo dobili laptop koji se upali i pojavi se Apple logo ( jabuka ) te se čuje početni zvučni signal paljenja ali kad se treba podignuti OSx ekran se zabijeli i ništa se dalje ne dešava.

U safe boot Macbook ulazi bez problema ali u normalni modus ne.

Detaljnom dijagnostikom kvara je utvrđeno da je u kvaru ATI grafički čip koji je potrebno zamijeniti novim da bi Macbook opet radio.

Naš Apple servis je osposobljen i raspolaže svom potrebnom opremom za ovakvu vrstu popravaka.

Obavili smo zamjenu novog čipa te usput napravili čišćenje rashladnog sustava te zamjenu termalne paste jer uzrok pregaranja čipa je najčešće pregrijavanje laptopa.

Na Apple Mac računalima mijenjamo isključivo nove čipove na koje dajemo jamstvo od čak godinu dana. Naša preporuka je da zaobiđete servise koji rade reball ili još gore reflow na čipovima Mac računala jer je to jako kratkotrajna metoda popravka a neki servisi je naplaćuju kao mi zamjenu novog čipa. Ako vam netko i ponudi popravak grafičke kartice na vašem iMac ili Macbook računalo obavezno tražite jamstvo a koje bi trebalo biti najmanje 6 mjeseci a idealno godinu dana sa obzirom na trošak popravka.

Zamjena grafičkog čipa na Apple Mac računalu

Zamjena GPU čipa Apple Mac

Zamjena grafičkog čipa na Apple Mac računalu se obavlja u roku 3 radna dana ukoliko čip imamo dostupan na skladištu a ako ne moramo ga naručiti od našeg dobavljača iz inozemstva a dostava nekad zna trajati i do 10 radnih dana od datuma naruđbe.

Cijena ovog popravka je 1500 kuna sa obzirom da su novi čipovi jako skupi a općenito zamjena na Macbook uređajima je jako zahtjevna te je i cijena popravka skuplja.

zamjena grafičkog čipa Mac računala, popravak grafičke kartice Mac, popravak matične Mac
  • Cijena popravka
  • Brzina popravka
5

Zamjena grafičkog čipa na Mac računalima

U Asos Servisu radimo popravak grafičke kartice i zamjenu novog grafičkog čipa na Mac računalima za što dajemo jamstvo od godinu dana.

Sending
User Review
5 (1 vote)